Handboog Schutterij Hilversum

Zelf leren schieten

Zelf leren boogschieten? Dat is als het ontdekken van je innerlijke Robin Hood of Katniss Everdeen! 

Beginnerscursussen

Onze beginnerscursussen zijn er zowel voor jeugdige avonturiers als volwassenen die nog nooit een boog hebben vastgehouden. Leer de basisprincipes, ontwikkel schietvaardigheden en ontdek het plezier van boogschieten onder begeleiding van ervaren instructeurs. Of je nu jong of jong van geest bent, onze cursussen zijn de perfecte start om je te leren schieten.

Wil je alleen een (bedrijfs)uitje plannen om een keer een middagje te komen schieten, dan is het misschien wat om een clinic te plannen. 

Cursus voor volwassenen (18+ jaar)

Zin om boogschieten te ontdekken? Onze relaxte beginnerscursus voor volwassenen  (ouder dan 18 jaar) is dé gelegenheid! Op woensdagavond starten we om 20.30 uur en nemen ongeveer 1,5 uur de tijd om jou meester te maken van het basisschot. Kom liefst 15 minuten voor aanvang van de cursus, zodat je even kan acclimatiseren en rustig je boog kan opbouwen, je pijlen bij elkaar kan zoeken en je persoonlijke bescherming kan aanbrengen.

Je staat er niet alleen voor; onze ervaren trainers met certificering zijn er om je alles bij te brengen. No stress als je nog nooit een boog vast hebt gehad!

De kosten voor de 8 lessen, inclusief gebruik van een clubboog, pijlen en beschermingsmateriaal, bedragen €95,00.

Helaas zitten er maar 52 woensdagen in een jaar en wegens grote belangstelling zitten de cursussen heel 2024 al volgeboekt. 

Tegen het einde van het jaar zullen we de inschrijving voor de cursussen van 2025 open zetten, dus hou deze pagina af en toe in de gaten.

Heeft u een vraag over de volwassen cursus kunt u deze mailen naar: cursus@hs-hilversum.nl

Cursussen voor de jeugd (< 18 jaar)

Onze jeugdcursus vindt plaats tijdens de normale jeugdtraining op dinsdag- of woensdagavond. Deze cursus, die drie maanden duurt, is de perfecte introductie tot boogschieten voor jongeren (max 18 jaar). Na afloop van de cursus zijn de deelnemers van harte welkom om te komen (of blijven) trainen bij de jeugdtrainingen op maandag-, dinsdag- en/of woensdagavond.

De jonge cursisten trainen op dinsdag van 19:15 tot 20:30 uur of op woensdag van 19:15 tot 20:15 uur. Zorg ervoor dat ze uiterlijk om 19:00 uur aanwezig zijn (onze trainers staan vanaf ongeveer 18:45 uur voor ze klaar).

Voor slechts € 65,00 kunnen aankomende jeugdige schutters deelnemen aan de cursus, inclusief het gebruik van boog, pijlen en beschermingsmateriaal.

Opgelet! Wegens groot succes zitten we momenteel helemaal vol en is er een kleine wachtlijst voor jeugdleden. Het kan dus zijn dat je niet meteen volgende week al kan schieten. 

Wil je jouw kind wel alvast aanmelden? Stuur dan een e-mail naar

cursus@hs-hilversum.nl

met je naam, telefoonnummer, de geboortedatum van je kind en eventuele vragen.

Clinics

Bij onze clinics krijg je de kans om de basis van het handboogschieten te leren onder begeleiding van ervaren instructeurs. Of je nu een bedrijfsuitje plant, een familiebijeenkomst organiseert of gewoon een middagje wilt doorbrengen met een paar vrienden, onze clinic biedt een unieke en opwindende ervaring voor iedereen.

Tijdens de clinic leer je niet alleen hoe je de boog vasthoudt en de pijl richt, maar ook belangrijke aspecten zoals veiligheid, concentratie en precisie. Het is een geweldige gelegenheid om je teamgeest te versterken, communicatievaardigheden te ontwikkelen en elkaar uit te dagen in een leuke en ontspannen sfeer.

Helaas hebben we momenteel geen mogelijkheid om clinics te geven. We zijn hard aan het werk om dit zo snel mogelijk weer aan te kunnen bieden. Check daarom geregeld de site even!